2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminarul de instruire „Marcile, desenele si modele industriale – instrumente eficiente de sporire a competitivitatii intreprinderilor”

20.11.2014

Pe 20 noiembrie 2014, in sala de conferinte a Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) a avut loc seminarul de instruire cu tema „Marcile, desenele si modele industriale – instrumente eficiente de sporire a competitivitatii intreprinderilor”. Seminarul s-a incadrat in lista activitatilor desfasurate de AGEPI in Saptamana Globala a Antreprenoriatului, care se desfasoara anual si in Republica Moldova in perioada 17-21 noiembrie.

Evenimentul dat este al doilea la numar din seria seminarelor de instruire in domeniul proprietatii intelectuale a managerilor si reprezentantilor incubatoarelor de afaceri, parcurilor stiintifico-tehnologice si incubatoarelor de inovare din republica, organizate de AGEPI. Primul seminar cu privire la informatia de brevet si rolul acesteia in dezvoltarea unor produse si servicii competitive a fost organizat in comun cu Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM) in luna iunie curent.

Intrunirea a avut drept scop scolarizarea si instruirea reprezentantilor incubatoarelor de afaceri, parcurilor stiintifico-tehnologice si incubatoarelor de inovare din republica in domeniul proprietatii intelectuale, precum si dezvoltarea abilitatilor de cercetare si documentare in sursele de informare nationale si internationale in domeniul respectiv, in special al marcilor, desenelor si modelelor industriale.

La deschiderea lucrarilor, Lilia Bolocan, directorul general AGEPI, a indemnat participantii sa beneficieze de informatiile oferite de specialistii AGEPI in cadrul seminarului curent, sa utilizeze cit mai eficient toate posibilitatile oferite de sistemul national de PI pentru a-si dezvolta afacerile proprii si a contribui la relansarea economica a tarii.

Raportorii – Simion Levitchi, directorul Departamentului marci, desene si modele industriale, si Natalia Mogol, directorul adjunct al Departamentului marci, desene si modele industriale – s-au referit detaliat la procedura de inregistrare a marcilor, desenelor si modelelor industriale, la efectele inregistrarii acestora, precum si la transmiterea drepturilor asupra acestor obiecte de proprietate intelectuala etc. In cadrul seminarului au fost organizate exercitii practice de documentare in bazele de date „Marci” si „Desene si Modele Industriale”, accesibile on-line pe pagina web AGEPI.

Printre participanti au fost reprezentanti ai ODIMM, incubatoarelor de afaceri din Ștefan Voda, Dubasari, Sangerei si Leova, Institutului de cercetari stiintifice „Eliri” S.A., Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie ”N. Testemitanu” etc.

La final, Ion Tiganas, vicedirectorul general AGEPI, a inmanat participantilor certificate de instruire in domeniul protectiei marcilor, desenelor si modelelor industriale.

Participantii la seminarul de instruire au apreciat pozitiv ideea organizarii seminarelor de informare in domeniul proprietatii intelectuale pentru mediul de afaceri.

Programul seminarului

AtaşamentMărime
PDF icon Programul-seminarului-de-instruire.pdf15.41 KB