2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminar de informare la Comrat pentru rezidenții Incubatorului „InnoCenter” şi membrii Asociației de Business „Next”

19.03.2019

Pe data de 15 martie specialiştii AGEPI au participat la Seminarul de informare cu genericul „Proprietatea intelectuală - factor important în dezvoltarea și promovarea unei afaceri”, organizat în comun cu Incubatorul „InnoCenter” şi Asociația de Business „Next” din or. Comrat.

În deschiderea seminarului Alla Levitskaia, directorul Incubatorului „InnoCenter” a vorbit despre actualitatea subiectelor, despre necesitatea protejării obiectelor de proprietate intelectuală (OPI), inclusiv despre colaborarea incubatorului cu AGEPI. Un cuvânt de salut a avut şi Ivan Kambur, director executiv al Asociației de Business „Next” din or. Comrat care a vorbit despre actualitatea temei discutate, precum şi despre activităţile de bază ale asociaţiei, inclusiv serviciul de consulting în domeniul PI.

În continuare, Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare şi instruire a AGEPI a prezentat un raport despre mijloacele de individualizare a produsului, despre avantajele și riscurile ce pot apărea ca urmare a înregistrării sau neînregistrării obiectelor de proprietate intelectuală. Specialistul a vorbit şi despre legislaţia în vigoare din domeniul proprietății intelectuale (PI) și reglementările în materia respectivă.

Următorul raportor, Alina Fodea, specialist principal, Secția comunicare şi instruire a AGEPI a făcut o demonstrație practică a bazelor de date pe OPI, în special baza de date mărci, atât națională, cât şi internațională şi a arătat cum se poate face o căutare după titular, după denumirea mărcii, după alte criterii de căutare. De asemenea, s-au oferit informații referitoare la taxe, formulare, reducerile de care pot beneficia agenţii economici la înregistrarea OPI.

În cadrul seminarului s-au distribuit pliante, broşuri şi alte materiale promoţionale. Seminarul a avut loc în sala de lectură a bibliotecii Universității de Stat din Comrat.

Evenimentul s-a încheiat cu o rundă de întrebări și răspunsuri, precum şi cu recomandări din partea specialiștilor AGEPI.

Ca urmare a interesului manifestat de participanți şi a multitudinii de întrebări, conducerea Asociației de Business „Next” din or. Comrat a venit cu propunerea de a face o vizită de informare la sediul AGEPI.