2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

S-a dat start Simpozionului anual de proprietate intelectuală „Lecturi AGEPI”

19.04.2017

Astăzi, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), s-a dat start Simpozionului anual de proprietate intelectuală „Lecturi AGEPI”, ediția a XIX-a. Scopul acestui eveniment este de a oferi o platformă de dezbateri pentru subiecte și probleme din domeniul proprietății intelectuale.

La eveniment participă angajați ai AGEPI, reprezentanți ai oficiilor de proprietate intelectuală din România, Georgia și Federația Rusă, lideri de opinie din mediul de proprietate intelectuală: centre științifice și de inovare, universități, asociații profesionale, autorități ale administrației publice centrale etc.

Simpozionul a fost deschis de către Directorul general AGEPI, Octavian Apostol, care a menționat că ”Lecturi AGEPI” este un eveniment inedit în Republica Moldova, care-și propune crearea unei platforme de discuții și socializare pentru experții în proprietate intelectuală, destinată să faciliteze schimbul de idei în vederea identificării noilor perspective pentru gestionarea eficientă și eficace a celor mai mari provocări în domeniul de proprietate intelectuală.

„Lecturi AGEPI” a demarat conform programului cu Sesiunea I cu genericul: Evoluţii în domeniul drepturilor de proprietate industrială și a cuprins comunicări referitoare la protecția indicațiilor geografice; extinderea termenului de valabilitate a brevetului eurasiatic pentru produse medicamentoase; secretul comercial ca obiect de proprietate industrială și conexiunile și intersecţiile unui brevet „războinic” atacat într-un ziar sovietic.  

Potrivit programului Simpozionului, pe parcursul a două zile, vor fi audiate prezentările a peste 20 de profesioniști în proprietatea intelectuală și domeniile adiacente, care vor viza 4 domenii-cheie:

  • Drepturile de proprietate industrială;
  • Dreptul de autor și drepturile conexe;
  • Valorificarea și managementul proprietății intelectuale; și
  • Proprietatea intelectuală în mediul on-line.

Discuțiile tematice se vor desfășura în cadrul a 5 paneluri, iar în cea de-a doua zi a evenimentului va avea loc o sesiune de nivel înalt, cu participarea oaspeților de peste hotare și a reprezentanților autorităților publice din Republica Moldova, care va fi dedicată rolului inovațiilor în dezvoltarea durabilă.

Simpozionul „Lecturi AGEPI” se încadrează în seria de manifestări consacrate Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, sărbătorită anual pe 26 aprilie. Tematica Zilei Mondiale de Proprietate Intelectuală din acest an este: Inovarea – Pentru o viață mai bună.

Programul Simpozionului anual de proprietate intelectuală „Lecturi AGEPI”.