2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Masa rotunda „Prezentarea proiectului de lege privind protectia drepturilor de autor si drepturilor conexe in Republica Moldova prin prisma celor mai bune practici europene”

04.07.2007

Astazi, 4 iulie 2007, intre orele 9.00-13.30, in incinta salii de conferinte a Hotelului Jolly Alon (str. Maria Cibotari 37), se va derula Masa rotunda cu genericul „Prezentarea proiectului de lege privind protectia drepturilor de autor si drepturilor conexe in Republica Moldova prin prisma celor mai bune practici europene”.

Evenimentul in cauza, la care va participa Mihaly Ficsor, expert UE in domeniul dreptului de autor si drepturilor conexe, Presedinte al Consiliului Ungar pentru Dreptul de Autor, este organizat de Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova cu suportul Proiectului TACIS „Asistenta in implementarea angajamentelor APC, OMC si Planului de Actiuni RM-UE in cadrul Politicii Europene de Vecinatate”. In cadrul reuniunii expertul european va familiariza participantii cu importanta protectiei dreptului de autor si a drepturilor conexe in contextul celor mai bune practici europene in domeniu. De asemenea, va fi prezentat pentru discutii Proiectul de Lege privind protectia drepturilor de autor si drepturilor conexe in Republica Moldova, elaborat de specialistii AGEPI.

La masa rotunda vor participa reprezentanti ai Comisiei juridice pentru numiri si imunitati a Parlamentului RM, Directiei juridice a Consiliului Suprem pentru Stiinta si Dezvoltare Tehnologica a ASM, Agentiei pentru Inovare si Transfer Tehnologic a ASM (AITT), Agentiei Nationale pentru Reglementare in Telecomunicatii, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, ai ministerelor de resort, Serviciului Vamal, Asociatiei de administrare pe principii colective a dreptului de autor si drepturilor conexe (AsDAC), uniunilor de creatie, Microsoft Moldova, Uniunii Producatorilor de Fonograme si Videograme, Curtii Supreme de Justitie, Curtii de Apel Chisinau, unor institutii si firme prestatoare de servicii in domeniu.

Atat Masa rotunda, cat si misiunea expertului european, se incadreaza in procesul de conformare a sistemului national de protectie a dreptului de autor si drepturilor conexe cu cel al Uniunii Europene, derulat in baza Planului de Actiuni RM-UE.

Discutiile se vor desfasura in limbile engleza si romana, cu traducere sincron in ambele limbi.

Agenda Mesei rotunde