2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

A fost prelungit termenul de depunere a cererilor de participare pentru concursurile „Marca comercială” și „Premiul calității”

31.03.2022

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) anunță mediul de afaceri din țară despre extinderea termenului de înscriere la concursurile „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” până la data de 15 aprilie 2022.

Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, concursul „Marca comercială a anului” este organizat în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă şi externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor şi stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă.

Pentru premiul mare – “Mercuriul de Aur”, mărcile comerciale pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele 13, după cum urmează: „ECONOMIA VERDE”; „INTER”; „LIDERUL ANULUI”; „REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”; „EXPORT”; „REBRANDING”; „IMM-UL FAVORIT AL ANULUI”; „DEBUTUL ANULUI”; „MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”; „FEMEIA ÎN AFACERI”; „BUSINESS ON-LINE”; „APRECIEREA CONSUMATORILOR”: „MARCA  LOCALĂ”, conform criteriilor de profesionalism.

Participanții la concursuri vor beneficia și de unele avantaje: oferirea gratuită, pe parcursul unui an, a serviciilor de prediagnoză a proprietății intelectuale la întreprindere (experții AGEPI vor examina portofoliul obiectelor de proprietate intelectuală deținut de întreprindere și vor prezenta recomandări privind valorificarea eficientă a acestuia); organizarea seminarelor/training-urilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații întreprinderilor participante la concurs, inclusiv la sediul întreprinderii (gratuit), 1 seminar de o zi (8 ore), 12-16 persoane; organizare de instruiri și consiliere în domeniul integrității și anticorupție; reducere de 10 % din taxa de participare în cadrul unei expoziții virtuale de pe platforma virtual-fairs.md; reducerea de 20 % din taxa de înregistrare pentru: transmiterea cererii/ofertei firmei la Camerele de Comerț și Industrie din străinătate; înserarea cererii/ofertei firmei în bazele de date cu ofertele comerciale gestionate de CCI; participarea la misiuni economice în străinătate; participarea la forurile bilaterale organizate în RM etc.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor”, organizat în parteneriat cu Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC), este la cea de a 8-a ediție. Scopul acestuia este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității.

Acest concurs național de calitate este considerat drept o etapă de pregătire a întreprinderii pentru promovarea produselor pe piața externă. În această ediție, companiile care sunt certificate ISO vor prezenta un raport de autoevaluare bazat pe 5 criterii, în timp ce ceilalți participanți vor prezenta tradiționalul raport bazat pe cele 9 criterii de excelență în domeniul calității.

Informații suplimentare, inclusiv setul de documente și regulamentul concursului, pot fi accesate pe pagina www.chamber.md, la categoria Concursuri.