2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Distinctii pentru activitatea inventiva si stiintifica prodigioasa

12.07.2005

Un eveniment remarcabil a avut loc in viata AGEPI si a vicedirectorului ei general: prin decretul nr. 104 din 15 iunie 2005 al Presedintelui Republicii Moldova a avut loc conferirea titlului onorific "OM EMERIT" dlui Ion DANILIUC. Prin aceasta s-a adus o recunoastere binemeritata meritelor inventatorului si savantului Ion DANILIUC, care are 28 de inventii brevetate in Republica Moldova si peste hotare si a publicat cca. 80 de articole privind diverse aspecte stiintifice si practice din domeniul constructiei de aparate electrice, metrologiei si protectiei proprietatii intelectuale.

Recent Dlui Ion DANILIUC i s-a conferit si prestigioasa distinctie Diploma de Excelenta si Cupa de Aur, decernata de catre Forumul Inventatorilor Romani pentru inventia „Metoda de acordare a divizoarelor de tensiune” ce a fost prezentata la Salonul International al Inventiilor pentru Protectia Mediului „ECOINVENT–2005”, care s-a desfasurat in orasul Iasi, Romania in zilele de 26–29 mai 2005, iar Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala i-a decernat inca o distinctie de prima marime: Medalia de Aur OMPI „Inventator remarcabil”, acordata de acest prestigios for la demersul inaintat de UIR „Inovatorul”.
Inaltul titlu de "OM EMERIT" i s-a fost conferit dlui Ion DANILIUC „pentru merite in dezvoltarea sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale, contributie la implementarea in productie a inventiilor si activitate organizatorica si obsteasca prodigioasa”, fiind o apreciere a muncii sale in domeniul tehnico-stiintific de mai multi ani, a activitatii intense de constituire a sistemului de protectie a proprietatii intelectuale din Republica Moldova.

In ultimii ani dl Ion Daniliuc a fost desemnat in calitate de reprezentant plenipotentiar adjunct al Republicii Moldova in Consiliul Interstatal pe problemele protectiei proprietatii industriale si in Consiliul Administrativ al Organizatiei Brevetului Eurasiatic, membru al Comitetului de cooperare a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana, al Senatului Asociatiei oamenilor de stiinta, cultura si arta din Moldova, al Consiliului privind decernarea premiilor de stat pentru realizari in domeniul calitatii, productivitatii si competitivitatii, al Comisiei Interdepartamentale pentru realizarea angajamentelor Republicii Moldova fata de Organizatia Mondiala a Comertului si presedinte al Consiliului Interdepartamental pentru proprietatea industriala, vicepresedinte al Comitetului executiv al Uniunii de la Paris pentru Protectia Proprietatii Industriale.
Din octombrie 1992 pana la fuzionarea Aentiei de Stat pentru Protectia Proprietatii Industriale cu Agentia de Stat pentru Drepturile de Autor (ADA) dl Ion Daniliuc a detinut functia de Prim-vicedirector general al AGEPI. Prin Hotararea Guvernului din 6.07.2005 este numit prin transfer vicedirector general al noii Agentii de Stat pentru Proprietatea Intelectuala.

In cadrul unei sedinte solemne, colaboratorii AGEPI l-au felicitat calduros pe reputatul inventator si om de stiinta cu distinctia acordata prin Decretul Presedintelui Republicii Moldova, dorindu-i noi succese si realizari de prestigiu in nobila activitate de specialist de inalta competenta si promotor al sistemului national de proprietate intelectuala, multa sanatate si impliniri in plan personal.