2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Conferinta de presa consacrata lansarii Campaniei publice “STOP Pirateria si Contrafacerea!” si bilantului Concursului pentru crearea simbolurilor nationale asociate indicatiilor geografice protejate, denumirilor de origine protejate si STG

24.04.2012

Cu ocazia lansarii Campaniei publice de sensibilizare a consumatorilor cu genericul „STOP Pirateria si Contrafacerea!”, pe 26 aprilie 2012, cu incepere de la orele 13.00, in Sala de conferinte a Hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cibotari, nr. 37, va avea loc o Conferinta de presa.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa vor fi anuntati câstigatorii Concursului pentru crearea simbolurilor nationale asociate indicatiilor geografice protejate (IGP), denumirilor de origine protejate (DOP) si specialitatilor traditionale garantate (STG).

Campania publica “STOP Pirateria si Contrafacerea!” este organizata de catre AGEPI in cadrul Proiectului Twinning “Suport pentru implementarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in Republica Moldova”, cu suportul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI). Desfasurarea campaniei publice va avea loc in perioada 26 aprilie-26 octombrie 2012.

Partenerii campaniei sunt: Consiliul Coordonator al Audiovizualului, companiile „Microsoft Moldova”, „Moldcell”, „Viorica-Cosmetic” SA, „Sympals”. 

Prin aceasta actiune organizatorii isi propun sa informeze si sa sensibilizeze o parte cât mai mare a societatii, in special tânara generatie, cu referire la efectele negative ale fenomenelor contrafacerii si pirateriei asupra dezvoltarii economice, sociale si culturale a tarii.

 In cadrul Conferintei de lansare a Campaniei „STOP Pirateria si Contrafacerea” va fi lansat web site-ul: www.stoppirateria.md, dedicat in mod special luptei cu contrafacerea si pirateria in Republica Moldova.  De asemenea,  la tema data vor fi prezentate 2 spoturi publicitare audio-video care, ulterior, vor fi difuzate la cele mai importante posturi de radio si TV din republica.

Lansarea Campaniei „STOP Pirateria si Contrafacerea” va fi marcata si de organizarea, in scuarul Teatrului de Opera si Balet din Chisinau,  cu incepere de la orele 16.00,  a unui flash-mob, la care vor participa peste 200 de persoane. De asemenea, in locurile publice vor fi diseminate afise, stickere, fluturasi informativi, fise publicitare (inclusiv in transportul public) la tema luptei cu contrafacerea si pirateria.

Concursul pentru crearea simbolurilor nationale asociate IGP, DOP si STG a fost lansat la 01.11.2011. La concurs au fost depuse 17 cereri de participare care au inclus 45 de lucrari. Simbolurile au fost examinate de catre Comisia nationala din care au facut parte reprezentantii Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare, Ministerului Mediului, Ministerului Sanatatii, Ministerului Culturii, Academiei de Stiinte a Moldovei, Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI), Agentiei Nationale pentru Protectia Concurentei, Camerei de Comert si Industrie si Directiei generale dezvoltare economica, comert, sfera deservirii si relatii economice externe din UTA Gagauzia. Presedintele Comisiei este dl Octavian Calmic, viceministru al Economiei.

In cadrul Conferintei de presa anuntate se vor face publice numele câstigatorilor acestui concurs, lucrarile carora vor avea un impact deosebit asupra dezvoltarii economiei, in general, si a agriculturii, in special.

Invitam reprezentantii mass-media la Conferinta de presa.

Serviciul de presa AGEPI

tel.: 40-06-57, 40-05-88