2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Atelier de lucru în domeniul proprietății intelectuale, organizat în cadrul proiectului KnowingIPR

11.05.2021

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) invită persoanele interesate să participe la un atelier de lucru în domeniul proprietății intelectuale, organizat de către Școala de Studii Avansate din Nova Gorica, Slovenia, în cadrul proiectului Consolidarea inovațiilor în regiunea Dunării prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală (KnowING IPR). 

Evenimentul va fi organizat pe 13 mai, ora 14.00, în limba engleză, pe platforma ZOOM (https://zoom.us/j/96985547421). Doritorii se pot înregistra la următoarea adresă: https://forms.gle/ViRCqpvrJ6Ka1RiZ6.

În cadrul Atelierului vor fi abordate politicile din domeniul proprietății intelectuale în țările membre ale proiectului precum și identificate eventuale recomandări de îmbunătățire a cadrului juridic și a politicilor în domeniu în contextul provocărilor cu care se confruntă statele din Regiunea Dunării la etapa actuală.

La finalul lucrărilor, organizatorii intenționează să realizeze o sesiune de brainstorming cu privire la modul în care recomandările de politici identificate în cadrul atelierului ar putea contribui la diferite domenii prioritare ale Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (https://danube-region.eu/about/priority-areas).

Mai multe detalii, inclusiv agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul proiectului la adresa: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/6225.

***

Proiectul KnowING IPR îşi propune să faciliteze inovarea în Regiunea Dunării prin dezvoltarea unei platforme transnaţionale cu acces deschis – KnowING Hub – care va oferi instrumentele necesare pentru analiza și determinarea stadiului tehnicii într-un anumit domeniu, urmărirea progresului tehnologiilor emergente, identificarea soluţiilor pentru diverse probleme tehnice, oferind acces gratuit la milioane de documente de brevet din întreaga lume dar și la un număr impunător de publicații pe diverse domenii tehnice.

Proiectul KnowING IPR, implementat în cadrul Programului Transfrontalier Dunărea finanțat de Uniunea Europeană, este format dintr-un consorțium regional cuprinzând parteneri din următoarele tări: Slovenia, Slovacia, Croatia, Republica Cehă, Bulgaria, Romania, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Republica Moldova, Ucraina).

Mai multe detalii referitor la obiectivele proiectului, precum și activitățile implementate în cadrul acestuia sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/knowing-ipr și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/knowingipr/ .