Al 15-lea Salon International al Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic si Conferinta Internationala “INVENTICA-2011”

28.04.2011

Institutul National de Inventica Iasi (INI) si Societatea Inventatorilor din Romania, in colaborare cu Universitatea Tehnica «Gh. Asachi» din Iasi, sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, deruleaza in perioada 8-10 iunie 2011 la Iasi, in Aula Universitatii Tehnice “Gh. Asachi”, precum si la Sediul Institutului National de Inventica, cel de-al 15-lea Salon International al Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic, cu sectiunile “Iasi - orasul creativitatii” si „Henry Coanda - omagiu la 125 ani de la nastere”. Evenimentul va include si Conferinta Internationala “INVENTICA-2011” si Workshopul “Anul 2011 - INI la 20 de ani de cultura inovationala si creativitate”.

Evenimentele enumerate se doresc a fi dedicate promovarii cercetarii stiintifice in inventica, a produselor inovative si cooperarii in domeniul cercetarii si inovarii, a lansarii de parteneriate pe baza competentelor si ofertelor reciproce de servicii.

Conferinta Internationala de Inventica de inalta reputatie stiintifica, integrata intr-un program unic cu Expozitia si Workshopul, va gazdui personalitati de vaza in domeniul cercetarii-dezvoltarii: savanti, cercetatori, profesori universitari, membri si reprezentanti ai societatilor si asociatiilor de inventatori, intreprinderilor industriale, companiilor comerciale si de servicii din Franta, Belgia, Austria, Republica Moldova, Croatia, Serbia, Polonia, Republica Ceha, Bulgaria, Rusia Ungaria, Ucraina. Oaspetii vor beneficia de o oportunitate unica pentru stabilirea si aprofundarea cooperarii si dezvoltarii inventiilor prin oferirea de fundal si posibilitati de promovare.

Conform noului regulament al Salonului International „INVENTICA-2011”, procesul unei prime jurizari se va desfasura in luna mai on-line. Persoanele interesate urmeaza satrimita prezentarea in extenso a inventiei sau a proiectului de cercetare, cu grafica, fotografii etc., in limbile engleza si romana, pana la 30 aprilie 2011 (www.inventica.org.ro).