2024

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

AGEPI lansează o nouă ediție a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

26.04.2021

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA) anunță organizarea Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a V-a.

Tradițional, concursul este lansat la data de 26 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, al cărui generic proclamat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale pentru anul 2021 este „Proprietatea intelectuală și IMM-urile: comercializați-vă ideile”.

Scopul competiției este creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale, formarea și consolidarea abilităților de inovare și creativitate ale tinerilor, sensibilizarea acestora asupra fenomenelor negative de contrafacere și piraterie, dezvoltarea aptitudinilor și spiritului competitiv, dar și a calităților intelectuale ale tinerilor.  

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova și România, care la data înregistrării la concurs studiază în instituțiile de învățământ secundar (clasele a IX-XII-a), profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar. 

Competiția se desfăşoară în trei etape, după cum urmează:

  • etapa I-a: 26 aprilie – 30 iunie; 
  • etapa a II-a: 1 iulie – 31 august;
  • etapa a III-a (finală): 1 septembrie – 31 octombrie.

În cadrul primei etape a concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online la adresa http://db.agepi.md/contest/Account/Register prin completarea Formularului de înregistrare, până la data de 30 iunie.

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși la ce-a de-a II-a etapă a Concursului.

Fiecare participant, care a trecut în etapa a III-a (finală) a concursului, va pregăti o lucrare (prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu, desen etc.) în domeniul proprietății intelectuale, conform uneia dintre temele selectate din Lista propusă de către Organizatorii concursului pentru a III-a etapă a concursului. Participanții la competiție vor expedia lucrările pe adresa concurspi@agepi.gov.md până la data limită prevăzută în Regulament.

Participanții la edițiile precedente pot să participe la concurs doar cu condiția elaborării pentru etapa a III-a a Concursului a unei lucrări noi, diferită de cea prezentată la edițiile anterioare ale concursului.

Evaluarea lucrărilor din cadrul etapei a III-a a concursului va fi realizată de către Comitetul organizatoric în cadrul unei ședințe de totalizare la care vor fi invitați toți finaliștii competiției.

Toți participanții etapei a III-a a concursului vor primi diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI și a partenerilor, iar câștigătorii competiției vor beneficia de premii speciale.

Premiile și diplomele vor fi înmânate de către Comitetul organizatoric în cadrul ședinței de totalizare a concursului.