2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Servicii de PI promovate in cadrul Conferintei internationale a intreprinderilor mici si mijlocii „Sectorul IMM - Moldova 2020”

18.10.2012

La 16 octombrie 2012, la Chisinau,a avut loc Conferinta Internationala a intreprinderilor mici si mijlocii cu genericul „Sectorul IMM – Moldova 2020”, cel mai important eveniment al anului pentru sectorul IMM, organizata de Ministerul Economiei si Organizatia pentru Dezvoltare a Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM)

In deschiderea Conferintei, cuvinte de salut au rostit dl Valeriu LAZAR, Viceprim-ministru, ministru al Economiei, Excelenta sa dl Dirk SCHUEBEL, Ambasadorul UE in Republica Moldova, Excelenta sa dna Ingrid TERSMAN, Ambasador al Suediei in Republica Moldova, dl Abdoulaye SECK, Directorul Bancii Mondiale pentru Republica Moldova.

Conferinta internationala a intreprinderilor mici si mijlocii „Sectorul IMM - Moldova 2020” s-a desfasurat in cadrul „Saptamanii europene a intreprinderilor mici si mijlocii”. La eveniment au participat circa 250 de reprezentanti ai mediului de afaceri, autoritatilor publice centrale si locale, organizatiilor de stat, private si nonguvernamentale si altor institutii care activeaza in domeniul sustinerii IMM-urilor.

Intreprinderile mici si mijlocii din Republica Moldova au un imens impact de dezvoltare si un rol important in schimbarea modelului de crestere economica. Acest lucru l-au constatat participantii la Conferinta.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) a participat la lucrarile Conferintei, inclusiv la Expozitia mentionata cu un stand informational, oferind consultatii si materiale promotionale in domeniul PI. Standul AGEPI s-a bucurat de un real succes, fiind distribuite peste 120 de seturi de materiale. Totodata, agentii economici participanti la Conferinta au fost familiarizati cu serviciile oferite IMM-urilor din republica, accentul principal fiind pus pe serviciul de prediagnoza, care permite evaluarea, eficientizarea si sporirea potentialului proprietatii intelectuale de care beneficiaza sau poate beneficia intreprinderea, dezvoltarea si diversificarea domeniilor de activitate si identificarea competentelor interne ale intreprinderii pentru aplicarea in practica a unei politici moderne de proprietate intelectuala.

De asemenea, in urma discutiilor avute cu reprezentantii mediului de afaceri din teritoriu, s-au stabilit contacte in vederea organizarii seminarelor de informare si instruire in domeniul PI, precum si prestarii serviciilor de prediagnoza.

Conferinta a culminat cu ceremonia oficiala de decernare a castigatorilor concursurilor : „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM”; „IMM - model de responsabilitate sociala”.

Actualmente, in Republica Moldova activeaza 45 de mii de intreprinderi mici si mijlocii. IMM-urile reprezinta 97 la suta din intreprinderile din tara si ofera locuri de munca pentru 57 la suta din totalul angajatilor pe economie. Totodata, IMM-urile contribuie la formarea a 28% din PIB.