2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminarul Național privind protecția dreptului de autor în domeniul teatral

06.02.2019

Pe data de 7 februarie curent, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în cooperare cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), organizează Seminarul Naţional,,Protecţia dreptului de autor pentru reprezentanţii teatrelor”.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, sala „Valeriu Cupcea”, cu începere de la ora 09.00.

Seminarul are drept scop consolidarea cunoștințelor privind protecția și respectarea dreptului de autor și a drepturilor conexe în domeniul teatral și realizarea unui schimb de experiență şi bune practici între diferite instituții din acest domeniu.

La seminar sunt invitați reprezentanți ai autorităților publice, teatrelor, precum și ai organizațiilor de gestiune colectivă a dreptului de autor și drepturilor conexe.

Astfel, și-au anunțat participarea reprezentanți ai principalelor instituții teatrale din Republica Moldova, printre care: Petru Hadîrcă, Director general al Teatrului Naţional,,Mihai Eminescu”, Iurie Suveică, Director al Teatrului Republican „Luceafărul”, Vasile Bîrnă, Director adjunct al Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, Liviu Știrbu, Director artistic al Teatrului „Ginta Latină”. Vor participa de asemenea reprezentanți ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Teatrului Național „Eugene Ionesco”, Teatrului Republican Muzical-Dramatic “B.P.Hasdeu” din Cahul, Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”, Teatrului Epic de Etnografie și Folclor “Ion Creangă”, Teatrului Geneza Art etc. La eveniment vor fi reprezentate și principalele instituții și organizații concertistice din țară: Sala cu Orgă, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Organizația Concertistică și de Impresariat „Moldova-Concert” etc.

AGEPI organizează numeroase evenimente axate pe subiecte ce țin de protecția și respectarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe, dar este pentru prima dată când un astfel de eveniment este organizat în exclusivitate pentru sectorul teatral. Anume din acest considerent, seminarul se dorește a fi unul util și eficient, capabil să genereze discuții și dezbateri pe subiecte actuale din domeniul vizat, prezentând un interes sporit pentru toți participanții la această platformă de dialog și schimb de idei și bune practici.

La eveniment sunt invitati reprezentantii mass-media din republica.