2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu" din Republica Moldova a avut loc un seminar de instruire in domeniul PI

04.03.2013

Miercuri, la 27 februarie curent, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) a organizat in incinta USMF "Nicolae Testemitanu" un seminar de instruire pentru doctoranzii de la diverse specialitati din domeniul medicinii.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea doctoranzilor cu sistemul national de protectie a proprietatii intelectuale. Intrunirea a fost moderata de catre dl Petru Grosu, directorul adjunct al Departamentului inventii si soiuri de plante AGEPI, care a prezentat cadrul normativ-legislativ in domeniul protectiei inventiilor din Republica Moldova, sursele de informare si documentare in domeniul PI, precum si aspectele practice privind pregatirea documentelor necesare pentru solicitarea si obtinerea protectiei prin brevet de inventie pentru un produs sau procedeu nou din domeniul medicinii.

Participantii la seminar au primit raspunsuri exhaustive la intrebarile adresate privind protectia preparatelor medicamentoase, procedura prevazuta de legislatia in domeniu pentru protectia inventiilor in Republica Moldova, drepturile oferite de brevetul de inventie etc.

«Am fost placut surprins de cunostintele deja posedate de studenti vizavi de protectia proprietatii intelectuale. Mi-au fost adresate intrebari clare si direct la tema, care denota un nivel de pregatire satisfacator in domeniul dat», a mentionat directorul adjunct al Departamentului inventii si soiuri de plante AGEPI.

Desfasurarea activitatilor de diseminare a cunostintelor privind necesitatea protectiei si respectarii drepturilor de PI si dezvoltarea unor abilitati practice la viitorii specialisti in acest domeniu este parte a procesului de instruire a studentilor si doctoranzilor in domeniul PI, constituind obiectivul principal al Acordului de colaborare dintre AGEPI si USMF "Nicolae Testemitanu", semnat in anul 2009.