2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI va participa la Expozitia nationala „Fabricat in Moldova-2014”

13.01.2014

In perioada 29 ianuarie - 02 februarie 2014, la CIE „Moldexpo”, va avea loc editia a XIII-a a Expozitiei nationale multiramurale „Fabricat in Moldova", fiind unul dintre cele mai importante evenimente expozitionale din Republica Moldova, ce intruneste agenti economici din diverse domenii de activitate si regiuni ale tarii. Expozitia este organizata de Camera de Comert si Industrie sub patronajul Guvernul Republicii Moldova.

Expozitia „Fabricat in Moldova" are drept scop sustinerea producatorilor autohtoni, crearea premiselor pentru lansarea pe piata autohtona a unor produse competitive, elaborarea cailor strategice de stimulare a activitatii inovationale in domeniul stiintific si de producere, contribuind astfel la majorarea investitiilor interne si externe, precum si la crearea unui mediu de afaceri favorabil.

Manifestarea in cauza orienteaza consumatorii autohtoni catre producatorii locali si stimuleaza producerea marfurilor competitive si de calitate.

Expo-targul va prezenta publicului o gama variata a celor mai calitative produse si servicii ale producatorilor autohtoni. De asemenea, editia curenta a expozitiei va gazdui un program amplu de afaceri, in cadrul caruia vor fi abordate subiecte de o mare actualitate atat pentru consumatori, cat si pentru producatori: diverse mese rotunde, prezentari de companii si produse, seminare, conferinte, forumuri internationale pe teme actuale din sfera cooperarii comercial-economice, precum si decernarea anuala a premiilor Concursului republican "Marca comerciala a anului".

La editia din anul trecut si-au expus realizarile peste 300 de companii si au fost prezenti peste 40 mii de vizitatori din RM si din cadrul delegatiilor din Belarus, Rusia, Ucraina, Romania, Turcia, Bulgaria, Iran, Polonia etc.

Detalii despre evenimentul mentionat: http://www.chamber.md

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) va participa si in acest an la Expozitia nationala „Fabricat in Moldova” cu un stand informational privind sistemului national de proprietate intelectuala, acordand participantilor consultanta privind modalitatile de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala in tara si peste hotare, legislatia nationala in domeniul proprietatii intelectuale, armonizata cu legislatia Uniunii Europene in domeniu, aspecte privind asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, conditiile de depunere on-line a cererilor de solicitare a protectiei, modalitatea de accesare a bazelor de date nationale (inventii, desene si modele industriale, marci de produse si servicii, soiuri de plante, indicatii geografice, drept de autor), accesibile publicului on-line, non-stop, prin intermediul paginii web a AGEPI.

De asemenea, in cadrul programului de manifestari a editiei curente a expozitiei, AGEPI va organiza un seminar de informare si scolarizare a agentilor economici in domeniul protectiei si valorificarii marcilor, in calitate de obiect de proprietate intelectuala, cu genericul „Marca comerciala: intre beneficii si riscuri“, la care sunt invitati sa participe atit reprezentantii intreprinderilor participante la expozitie, inclusiv din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, cit si orice alte persoane interesate de domeniul marcilor comerciale.

Lucrarile seminarului se vor desfasura in incinta Salii de conferinte a Pavilionului central al CIE Moldexpo S.A. (str.Ghiocelor, 1), 30 ianuarie 2014, cu incepere de la ora 10.00.Participarea la seminar este gratuita, in limita locurilor disponibile.