2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Forumul de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova”

11.10.2017

Directorul general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Andrei Popa, a participat la Forumul de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova”, organizat în cadrul Primei Expoziţii Internaţionale Industriale cu genericul „ExpoRusia- Moldova 2017” ce se desfășoară în incinta Palatului Republicii, în perioada 10-12 octombrie.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Zarubej-Expo (Federația Rusă).

Obiectivul forumului a fost oferirea unei platforme viabile pentru discutarea problemelor şi perspectivelor dezvoltării cooperării economice, comerciale şi investiţionale bilaterale şi consolidarea parteneriatelor între agenţii economici din ambele state.

În mesajul de salut adresat participanților la eveniment, Directorul general adjunct al AGEPI, a menționat că este sigur de faptul că acest Forum își va aduce aportul la fortificarea cooperării dintre Republica Moldova și Federația Rusă pentru bunăstarea cetățenilor. “Profit de această ocazie pentru a face apel la oamenii de afaceri sau antreprenorii care utilizează în mod activ potențialul enorm oferit de proprietatea intelectuală la dezvoltarea inovatoare și în furnizarea avantajelor comerciale de care titularul de drepturi poate beneficia utilizând mecanismele de protecție a proprietății intelectuale. Invențiile, mărcile, drepturile de autor și drepturile conexe, ca rezultat al creativității și cercetării sunt instrumente puternice care contribuie la dezvoltarea economică și culturală, dar și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. De aceea, vă așteptăm la AGEPI să vă înregistrați proprietatea intelectuală”, a subliniat Andrei Popa.

Agenda Forumului a inclus patru mese rotunde cu următoarele tematici:

  • Medicină – Colaborarea dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova privind acordarea asistenței medicale populației prin intermediul echipamentelor medicale performante, preparatelor vaccinului modern și a prebioticelor;
  • Domeniul agro-industrial – Complexul agro-industrial: investiţii, tehnologii, utilaje;
  • Energie – Dezvoltarea relaţiilor bilaterale de colaborare între Federaţia Rusă şi Republica Moldova în domeniul energetic;
  • Educație – Interacţiunea dintre educaţia formală, informală şi non-formală – metodă alternativă de pregătire a cadrelor calificate: experienţa Federaţiei Ruse şi Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului de afaceri au fost organizate întrevederi bilaterale, unde participanții din Republica Moldovaau avut posibilitatea să stabilească relaţii de cooperare şi parteneriate cu agenţii economici din Federaţia Rusă.