2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a organizat in cadrul Expozitiei „Fabricat in Moldova” seminarul „Marca comerciala: intre beneficii si riscuri“

31.01.2014

Pe 30 ianuarie 2014, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) a desfasurat, in sala de conferinte a Pavilionului central al CIE „Moldexpo” SA, seminarul cu genericul „Marca comerciala: intre beneficii si riscuri“.

Seminarul a fost organizat in cadrul Programului aditional al Expozitiei nationale „Fabricat in Moldova”, avand drept scop informarea si scolarizarea agentilor economici in domeniul protectiei si valorificarii marcilor in calitate de obiect de proprietate intelectuala.

Participantii la seminar au beneficiat de un spectru larg de informatii despre rolul marcii in strategia de dezvoltare a unei afaceri, riscurile care pot aparea in urma neinregistrarii la timp a marcii, precum si au avut posibilitatea de a consulta recomandarile specialistilor AGEPI privind crearea unei marci pentru a avea o afacere de succes.

In cadrul seminarului au fost prezentate trei rapoarte.

Specialistul principal al Sectiei Marketing si Servicii Alina Fodea a prezentat o informatie generala despre marca si rolul ei in strategia de dezvoltare a unei afaceri.

In continuare, expertii coordonatori ai Sectiei marci internationale Liliana Railean si Corina Saran au venit pentru participantii la seminar cu ample informatii si exemple despre cum sa creezi o marca pentru o afacere de succes.

De asemenea, sefa Sectie Contencios si Statut juridic OPI Patricia Bondaresco, a prezentat un raport despre riscurile neinregistrarii marcii.

La seminar au luat parte circa 35 de reprezentanti ai intreprinderilor si institutiilor participante la Expozitia nationala „Fabricat in Moldova” („Bucuria” SA, „Franzeluta” SA, „Floare Carpet” SA, Combinatul Poligrafic din Chisinau IS), ai institutiilor si autoritatilor publice din republica (Agentia pentru Protectia Consumatorilor, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat), precum si membri ai Asociatiei „Bacifera” si alte persoane interesate de domeniul dat.