2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Actiuni de promovare a proprietatii intelectuale in cadrul Expozitiei "Fabricat in Moldova"

26.01.2011

In mod traditional, vizitatorii expozitiei (reprezentanti ai intreprinderilor si organizatiilor din toate ramurile economiei nationale, sectorului de inovare si dezvoltare, precum si ai comunitatii de afaceri de peste hotare) vor avea posibilitatea sa cunoasca aspectele practice de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala vizualizand standul informational "Protectia proprietatii intelectuale in Republica Moldova", prezentat de AGEPI. De asemenea, ei vor beneficia de consultanta calificata privind modalitatile de protectie a OPI in tara si peste hotare, oferita de specialistii AGEPI. Persoanele interesate se vor familiariza cu informatia oferita de Agentie prin bazele sale de date „Marci”, „Desene si modele industriale”, „Inventii”, „Soiuri de plante”, „Rezultate stiintifice”.

La 3 februarie curent, cu incepere de la orele 11.30, in cadrul Expozitiei nationale "Fabricat in Moldova"AGEPI va organiza seminarul "Rolul marcii si al designului industrial in promovarea imaginii intreprinderii pe piata interna si cea externa". Scopul actiunii este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in Republica Moldova, la popularizarea marcilor comerciale nationale si la cresterea nivelului de incredere a consumatorilor in produsele autohtone. In sala de conferinte a C.I.E "Moldexpo", pavilionul central, se vor intruni reprezentantii agentilor economici participanti la expozitie, specialistii AGEPI, ASM, autoritatilor publice centrale si locale participante la expozitie s.a. Programul seminarului include prezentarea mai multor teme de actualitate in domeniul vizat, cum ar fi: „Marca ca promovare a succesului comercial”, „Designul industrial - instrument de promovare a intreprinderii” etc.

La 4 februarie curent, cu incepere de la orele 12.00, specialistii AGEPI vor participa la un seminar organizat in cadrul editiei a X-a a Expozitiei nationale „Fabricat in Moldova” de catre Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare. Dl Simion Levitchi, director Departament marci, modele si desene industriale, si dna Natalia Mogol, sef Sectie marci internationale, AGEPI, vor prezenta in cadrul seminarului mentionat comunicarea „Indicatiile geografice – oportunitati noi pentru promovarea produselor agroalimentare de calitate”.

La finalul Expozitiei, va avea loc festivitatea de premiere a laureatilor concursului "Marca comerciala a anului 2010", organizat de Camera de Comert si Industrie si Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala. Concursul in cauza a devenit actualmente un instrument eficient de promovare a marfurilor si serviciilor autohtone, contribuind la crearea conditiilor favorabile pentru sustinerea producatorilor nationali, dezvoltarea competitivitatii produselor, a exportului de marfuri si servicii, precum si spatiul de prezentare a unor istorii de succes ale intreprinderilor care au reusit sa se pozitioneze stabil pe anumite segmente ale pietei datorita lansarii si dezvoltarii unor marci de valoare.